فناوری پاور دلیوری (Power Delivery) چیست و چه کاربردی دارد؟

از چند سال گذشته تا کنون، فناوری های شارژ سریع همواره پیشرفت چشمگیری داشته اند و روز به روز فناوری های بروز تری برای شارژ پرسرعت دیوایس های مان معرفی می شود. یکی از این استاندارد های شارژ سریع که به احتمال بسیار زیاد اسم آن را شنیده اید، فناوری پاور دلیوری یا PD می باشد. فناوری Power Delivery به عنوان یک استاندارد شارژ پرسرعت ایمن معرفی شده تا بتواند در عین حال که دیوایس های مختلف را با حداکثر سرعت شارژ می کند، از آسیب رسیدن به باتری آن نیز جلوگیری کند. اما پاور دلیوری چیست و چرا وجود آن در شارژر های امروزی پر اهمیت است؟ برای پاسخ به این سوال و بررسی ویژگی های این فناوری شارژ سریع، تا انتهای مقاله با نتمارک همراه باشید.

فهرست مطالب

فناوری پاور دلیوری چیست؟

ویژگی‌ها و مزایا فناوری شارژ سریع PD

آیا فناوری Power Delivery امن است؟

تفاوت فناوری QC با فناوری PD

پاور دلیوری 3.0 چیست؟

پاوربانک پاور دلیوری

• حرف آخر

فناوری پاور دلیوری چیست؟

اگر بخواهیم شما را با فناوری Power Delivery یا به اختصار PD آشنا کنیم باید گفت که فناوری پاور دلیوری یک استاندارد شارژ از طریق USB است. دستگاه‌هایی که از چنین فناوری پشتیبانی می‌کنند به نحوی هستند که می‌توانید تمامی آن‌ها را با استفاده از یک آداپتور شارژ و از این طریق باتری دستگاه‌های خود را پر کنید. به طور معمول، هر دستگاه برای شارژ از آداپتور USB جداگانه استفاده می‌کند اما حالا با کمک فناوری PD، شما می‌توانید طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های مختلف را تنها با یک آداپتور شارژ کنید. همچنین این فناوری سرعت انتقال شارژ را افزایش داده و از این طریق مدت زمان مورد نیاز برای پر شدن باتری یک دستگاه را کم می‌کند.

ویژگی‌ها و مزایا فناوری شارژ سریع PD

پس از آن که بیان کردیم که فناوری پاور دلیوری چیست، حال نیاز است تا نگاهی به مزایا استفاده از قابلیت پاور دلیوری انداخته و در این زمینه توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. یکی از مهم ترین ویژگی‌ها و مزایایی که شارژر پاور دلیوری دارد این است که بر اساس این فناوری شما می‌توانید دستگاه‌های الکترونیکی مختلفی چون گوشی، لپ تاپ ورا به صورت کنترل شده و با برق بیشتری شارژ کنید. انجام این کار باعث می‌شود تا پر کردن باتری‌ها با سرعت بالاتری انجام شود.

همچنین فرآیند شارژ دستگاه‌ها به شکل استانداردی صورت می‌گیرد. انجام این کار باعث می‌شود تا شما بتوانید از یک آداپتور برای شارژ کردن دستگاه‌های مختلف استفاده کنید و نگرانی در مورد تفاوت بین باتری موجود در دستگاه‌ها نداشته باشید.

یکی دیگری از ویژگی‌هایی که فناوری پاور دلیوری دارد این است که دستگاه‌هایی که این تکنولوژی را دارند، می‌توانند هم برق را دریافت و هم ارسال کنند. به عنوان مثال اگر به سراغ پاور بانکی بروید که دارای تکنولوژی PD است، هم می‌توانید از طریق پورت USB پاوربانک خود دستگاه را شارژ کرده و هم از شارژ آن برای سایر تجهیزات الکتریکی استفاده کنید. همچنین شارژ فوق سریع PD به نحوی است که می‌تواند خروجی بیش از 100 وات را در اختیار کاربران قرار دهد تا فرآیند شارژ با بالاترین سرعت ممکن انجام شود.

آیا فناوری Power Delivery امن است؟

یکی از سوالات مهمی که کاربران در مورد شارژ سریع پاور دلیوری مطرح می‌کنند این است که آیا استفاده از فناوری پاور دلیوری امنیت دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که تکنولوژی و قابلیت پاور دلیوری کاملا امن است. در واقع فناوری Usb Power Delivery به نحوی است که همیشه می‌توانید از طریق آن دقیقاً مقدار مناسب انرژی را به دستگاه خود وارد کنید.

استفاده از فناوری پاور دلیوری باعث می‌شود شارژر پس از وصل به دستگاه، متناسب با باتری مورد استفاده اقدام به انتقال انرژی لازم کند و فرآیند شارژ دستگا‌ها هر چه سریع تر صورت گیرد. البته موضوع مهمی که باید به آن توجه کنید این است که قابلیت پاور دلیوری به نحوی است که بر اساس آن شارژ سریع بدون ارائه توان بیش از حد به مدارهای الکتریکی دستگاه‌ها صورت می‌گیرد. انجام این کار باعث می‌شود تا فرآیند شارژ از این طریق به بهترین شکل ممکن اتفاق بیافتد و از آسیب دیدگی مدارهای مورد استفاده در دستگاه‌ها جلوگیری شود.

تفاوت فناوری QC با فناوری PD

همان طوری که مشاهده کردید، یکی از مهم ترین مزایایی که استفاده از فناوری پاور دلیوری دارد، قابلیت شارژ سریع دستگاه‌ها است. در این بین یکی از سوالات مهمی که در ذهن کاربران مطرح می‌شود این است که چه تفاوتی بین فناوری Quick Charge با فناوری پاور دلیوری وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هر دو این فناوری‌ها به نحوی هستند که باعث می‌شوند تا دستگاه‌های متصل به برق بتوانند میزان بیشتری برق را دریافت کرده و به همین واسطه فرآیند شارژ آن‌ها به سریع تر شکل ممکن صورت گیرد.

در این بین اما بین فناوری شارژ سریع و قابلیت پاور دلیوری چند تفاوت مهم نیز وجود دارد. در وهله اول باید گفت که بر اساس معماری و فناوری شارژ سریع، نهایت خروجی تکنولوژی QC به اندازه 100 وات است. این در حالی است که فناوری پاور دلیوری می‌تواند خروجی بیشتر از 100 وات را نیز ارائه دهد.

از سوی دیگر فناوری QC به شکلی است که از طریق تغییر در آمپر باعث می‌شود تا میزان برق بیشتری از طریق شارژ عبور کند. این در حالی است که فناوری پاور دلیوری به صورتی است که هم می‌تواند میزان آمپر و هم میزان ولتاژ را تغییر دهد. انجام این کار باعث می‌شود تا امنیت استفاده از قابلیت پاور دلیوری افزایش پیدا کند و شما می‌توانید با خیال آسوده از این تکنولوژی برای شارژ دستگاه‌های خود استفاده کنید.

پاور دلیوری 3.0 چیست؟

فناوری پاور دلیوری در سال‌های اخیر پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده است، این مسئله باعث شده تا شاهد نسخه جدیدی از این تکنولوژی به نام پاور دلیوری 3.0 باشیم. جدیدترین نسل از این فناوری که پاور دلیوری 3.0 است به صورتی ایجاد شده که می‌تواند تا 240 وات خروجی را به کاربران ارائه دهد. این نسل جدید فناوری پاور دلیوری که توسط شرکت کوالکام ایجاد شده در محصولات جدید و گران قیمت وجود دارد و استفاده از آن کمک می‌کند تا بتوانید با خیال آسوده و سریع ترین شکل ممکن فرآیند شارژ دستگاه‌های خود را با کمک این تکنولوژی انجام دهید.

پاوربانک پاور دلیوری

به واسطه جایگاه ویژه‌ای که پاور بانک‌ها در بین کاربران دارند و به دلیل آن که بسیاری از گوشی‌های هوشمند جدید مجهز به فناوری‌های فست شارژ و پاور دلیوری هستند، این استاندارد به پاور بانک‌ها نیز اضافه شده است. این ویژگی باعث می‌شود تا شما بتوانید با کمک پاور بانک‌هایی که مجهز به قابلیت پاور دلیوری هستند، گوشی‌ها و سایر تجهیزات را با سرعت بالاتری شارژ کنید.

به دلیل محبوبیت بالایی که فناوری پاور دلیوری در حال حاضر شاهد تولید پاوربانک‌های مختلفی هستیم که از تکنولوژی پاور دلیوری استفاده می‌کنند. به همین دلیل پیشنهاد ما این است که اگر قصد دارید تا اقدام به خرید پاور بانک کنید، از بین انواع دستگاه‌های موجود در بازار به سراغ محصولاتی بروید که از فناوری‌های QC 3.0 و PD 3.0 پشتیبانی می‌کنند.

حرف آخر

در این مطلب از تکنوسان مگ شما را با فناوری پاور دلیوری آشنا کرده و مهم ترین مواردی که به منظور استفاده از قابلیت پاور دلیوری باید به آن توجه داشته باشید را ارائه کردیم. همان طوری که مشاهده کردید، فناوری پاور دلیوری در سال‌های اخیر محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده و شاهد دستگاه‌های بسیار زیادی هستیم که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند.

اگر نظر خاصی در مورد این فناوری دارید و یا از دستگاه‌هایی استفاده می‌کنید که دارای این فناوری هستند، می‌توانید دیدگاه‌های خود و یا اطلاعات مختلف در مورد این که پاور دلیوری در چه لوازمی وجود دارد را در بخش کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید و از این طریق به سایر کاربران کمک کنید تا بتوانند دید کاملی در مورد قابلیت پاور دلیوری بدست بیاورند.

ساخت مدال‌های شرکت‌کنندگان بازی‌های المپیک سال 2020 توکیو از زباله‌های الکترونیکی!

همان‌طور که می‌دانید، وسایل و دستگاه‌های الکترونیکی فلزات گران بهایی همچون طلا، نقره، مس و ... را در ساختار خود جای داده‌اند که امکان بازیافت و استفاده مجدد از آن‌ها نیز وجود دارد، بر همین اساس کمیته مسئول سازمان‌دهی بازی‌های المپیک و پاراالمپیک سال 2020 توکیو پیشتر اعلام کرده بود که قصد ساخت مدال‌های اهدایی به ورزشکاران شرکت‌کننده در بازی‌های المپیک را از دستگاه‌های الکترونیکی غیرقابل استفاده در سر دارد. این تصمیم کمیته با استقبال محلی و بین‌المللی گسترده و بی‌نظیری از جانب مردم و کمپانی‌های توسعه‌دهنده دستگاه‌های الکترونیکی در کشور ژاپن و همچنین ورزشکاران از اقصی نقاط کره زمین همراه شده و تاکنون 47 هزار و 500 تن زباله الکترونیکی جهت تحقق اهداف کمیته جمع‌آوری شده است.

47 هزار و 500 تن زباله جمع‌آوری شده شامل تعداد پنج میلیون تلفن همراه غیرقابل استفاده است که مردم به رهاسازی آن‌ها در فروشگاه‌های NTT Docomo در کشور ژاپن پرداخته‌اند. کمیته مسئول سازمان‌دهی بازی‌های المپیک به‌منظور تشویق مردم جهت شرکت در این ابتکار عمل به برپایی تعداد بیشماری موقعیت‌های مختلف در مکان‌های عمومی و دفاتر پست در سرتاسر ژاپن مبادرت ورزیده است.

کمیته سازمان‌دهی بازی‌های المپیک تاکنون موفق به استخراج و جمع‌آوری 2700 کیلوگرم فلز مس از زباله‌های الکترونیکی از ماه ژوئن سال گذشته میلادی شده است که این میزان برابر 93.7 درصد حجم نهایی مورد نیاز می‌باشد. مقدار اشاره شده در مورد دیگر فلزاتی همچون طلا برابر با 85.4 درصد (30.3 کیلوگرم) و 4100 کیلوگرم نقره می‌باشد. هدف نهایی در جمع‌آوری مقادیر مورد نیاز از فلزات اشاره شده هنوز محقق نگشته است، اما بر طبق گفته کمیته، زباله‌های الکترونیکی جمع‌آوری شده بسیار بیشتر از مقدار فعلی بوده و استخراج فلزات در قالب آن‌ها تا زمان دست‌یابی به مقادیر مورد نظر همچنان ادامه دارد. در انتها باید خاطر نشان کرد که فرآیند جمع‌آوری زباله‌های الکترونیکی و دستگاه‌های غیرقابل استفاده تا انتهای ماه مارچ میلادی ادامه دارد.

معرفی نسخه ویژه بوگاتی شیرون: خلق یک هیولای تمام عیار به مناسبت 110 سالگی بوگاتی

نسخه ویژه شیرون که ادای احترامی به کشور فرانسه یعنی مقر اصلی شرکت بوگاتی یا به عبارت دیگر Molsheim است با نام "110 ans Bugatti" به معنای 110 سالگی بوگاتی به طور خاص و ویژه طراحی شده است و تنها 20 نسخه از آن ساخته خواهد شد.

اکثر بخش ها این هیولای 1479 اسب بخاری با تم پرچم فرانسه و همینطور استفاده از رنگ آبی و سرمه ای با تن ها مختلف پوشیده شده است. مهم ترین قطعه بوگاتی شیرونرا باید در بال متحرک عقبی خودرو دانست که پرچم، قرمز، سفید و آبی فرانسه به زیبایی نقشه بسته است. همچنین پرچم فرانسه بر روی آینه بغل ها و همینطور درب آلومینیومی باک بنزین دیده می شود.

رنگ بدنه خودرو که ترکیبی از دو تن رنگ بسیار ظریف است، ویژه بودن این مدل را نشان می دهد. رنگ آبی مات فلزی بر روی بخش عقبی و رنگ آبی مات در بخش جلویی خودرو دیده می شود. لازم به ذکر است بدنه خودرو به طور کامل از فیبر کربن ساخته شده است.

این بوگاتی شیرون به گونه ای طراحی شده تا بخش محفظه موتور و شاسی خودرو را از یکدیگر جدا باشند.

رینگ های سیاه رنگ مات در کنار کالیپرهای ترمز آبی رنگ این طرح را کاملا تکمیل کرده است. در داخل اتاق و بر روی جایگاه استراحت سر نقش پرچم فرانسه دیده می شود و صندلی ها از چرم آبی و  آلکانتارا پوشیده شده اند. همچنین اخیرا بوگاتی سقف شیشه ای را به عنوان یک آپشن اضافی برای مشتریان ابرخودرو شیرون در نظر گرفته که این آپشن بر روی این مدل ویژه نیز دیده می شود.

همچنین یک مدال نقره ای با نشان پرچم فرانسه بر روی یک ورقه فیبرکربنی در بخش مرکزی کنسول نصب شده است. در بخش قوای محرکه شاهد مشخصات کاملا مشابه با بوگاتی شیرون اسپرت هستیم. شیرون اسپرت که سال گذشته در نمایشگاه ژنو به نمایش گذاشته شد در حدود 18 کیلوگرم به نسبت نسخه عادی شیرون سبک تر است.

موتور 8 لیتری 16 سیلندر W شکل 4 توربوشارژر این شیرون را در عرض 2.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رساند و حداکثر سرعت خودرو نیز بر روی 420 کیلومتر بر ساعت محدود شده است.